Torsdag 17/12

Vi har nu kommit till den delen av vårat projektarbete där den praktiska delen nu börjar avslutas, och i fortsättningen kommer vi att tillämpa ett teoretiskt arbetssätt.

Igår avslutades Borgs diet, detta med ett oerhört imponerande slutresultat! För att kunna jämföra med vårat första konditionstest så utförde vi samma test igår. Vi lät honom gå under 10 mintuer i konstant hastighet där vi hade koll på pulsen varje minut. Denna gång hade han en lägre arbetspuls och vilopuls, med andra ord en förbättring!


Här kan man alltså se att träningen har gett resultat!

Även vågen visade fina siffror. Från att ha vägt 96,4 så väger han nu 90,3, vilket innebär 6,1 kg! Midjemåttet har också minskat från 106,5 till 98 cm. Blodtrycket har däremot inte förändrats märkvärt.

Vi är otroligt nöjda med vårat resultat så här långt, nu väntar "rapportskriveri" för våran del.





Tack för din fina insats och stora engagemang!

Nu laddar vi om batterierna och återkommer nästa år.
God Jul & Gott Nytt År!

/CamSuss


Onsdag 9/12 - Utökad sträcka

Idag utförde vi våran traditionsenliga träning med Borg. Tyvärr så mådde Susanne inte så bra under dagen så Anna hoppade in och agerade "extracoach" under våran springtur.

Dagens plan var att springa både stora och lilla "bäck", vilket innebär en sträcka på ungefär 4 km. Vi hade med andra ord planerat in en längre sträcka den här gången. Anledningen till att springa en längre sträcka var mest för att se hur mycket den tidigare träningen har gett och för att vi har märkt att det har funnits mer att hämta.

Springturen gick kanon och han höll ett jämnt och bra tempo under hela turen. Jämfört med första gången vi sprang så är det mycket som har förbättrats. Både på konditionen och inställningen kan man se en positiv förbätting. Den största förbättringen konditionsmässigt är att han orkar springa hela sträckan utan att stanna och att det ändå är ett bra tempo. Inställningsmässigt känns det som att han är ännu mer motiverad inför springturerna nu än vad han var i början.

Bra jobbat idag Borg!

/ C

Onsdag 3/12 - Intervaller

I och med att Borg hade konferens i måndags så bestämde vi oss för att flytta intervallerna till onsdagen. Så igår körde vi alltså 400-meters intervaller igen, men denna gång blev det 6 st istället för 4. Med andra ord en klar förbättring! Det var inte bara längden som förbättrades utan även tiden. Men den största förbättringen var inställningen som verkligen var oklanderlig. Efter 5 intervaller insisterade han på att springa ännu en intervall - grymt!

RSS 2.0