Måndag 9/11 - Lite reflektioner från oss

Eftersom att vi utnyttjar våra relativt lediga torsdagar till att arbeta med projektarbetet, gör det att vi för tillfället ligger steget före i planeringen. I skrivande stund har ungefär halva tiden av denna kurs gått, och snart också halva dieten. Vi har därför börjat fundera på hur vi ska gå till väga för att få rapporten så bra som möjligt. Vi har läst igenom kursmålen och konstaterat följande:

- Vi behöver så mycket värden som möjligt att tolka/diskutera. Det gör att vi har bestämt oss för att väga samt mäta midjemått på Borg idag.
- Fortsätta skriva en reflekterande loggbok under processens gång så att vi kan gå tillbaka till den under rapportskrivandet.
- Fortsätta att hålla oss till våran planering, så att ingen tid går till spillo.
- Fortsätta hålla regelbundna dialoger med Borg samt Magnus. Det gör att vi kan få en så bra handledning som möjligt, och därmed "hjälpa" Borg till bästa möjliga resultat.



Nu har vi vägt Borg och vågen visade ett kilo mindre, dock använde vi oss av en annan våg vilket kan ha påverkat resultatet. Hur som helst så kan vi nu se att enbart kosten inte ger några större viktförändrningar. Vi tror att resultatet kommer att förbättras i takt med att träningen tar fart. Men att han har tappat ett kilo på att bara ha förändrat kosten ser vi som något positivt. Jämför man med många andra dieter så strävar de efter att gå ner i vikt så snabbt som möjligt, medan vi tänker på ett långsiktigt välmående. Vi ser inte att en "framstressad" bantning håller i längden, och inte heller att hälsan är god under en sådan diets gång.

Vi var väl medvetna om att 9 veckor med våran skräddarsydda diet inte skulle ge ett likvärdigt resultat jämfört med till exempel LCHF, GI, Atkins m.fl. Men vi anser att det är viktigare för Borg att må bra, både under och efter dessa veckor. Vi tror också att möjligheten till att Borg skulle vilja fortsätta trots att projektet tar slut är större än om han skulle ha gått på någon av dessa "framstressade" dieter.


Och förlåt Magnus, biologin kommer så fort som möjligt!!

CAMSUSS

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ett mycket bra loggboksinlägg! med bra funderingar. Ni får även utvärdera hur Anders psykiska välmående har förändrats under projekttiden. Jag tycker att han verkar mycket piggare och gladare jämfört med innan projektet. Nu får ni läsa på om intervallträning och anpassa det till Anders förmåga.

2009-11-16 @ 12:41:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0