Måndag 5/10 - "Matdagbok"




För att få en bättre inblick i Borgs matvanor började vi lektionen med att göra en "matdagbok", där han kan skriva in mer exakt vad han äter under veckan. På så sätt blir det lättare för oss att kunna se vad som ska förändras i framtiden. Det vi är mest intresserade av att veta är hur många portioner/måltid samt klockslag. Vi tror även att det är bra för oss att se hans nuvarande kost så att den nya dieten inte blir för drastisk. Om förändringen skulle bli för stor så tror vi att det lätt blir betungande istället för energigivande att leva efter den.

Nu i efterhand känns det som att vi borde ha gjort denna "matdagbok" lite tidigare för att få fler veckor att utgå ifrån, eftersom veckans måltider kan variera väldigt mycket. 

Angående blodprovet så känns det tyvärr som att vi inte kommer någon vart. Vi ringde några samtal, samt mailade till några vi tror skulle kunna hjälpa oss och hoppas på svar därifrån. Men för att inte fastna alltför mycket i detta så hjälpte Magnus oss att planera ett konditionstest som vi tänkte utföra före och efter dieten för att se hur resultaten förändras. Vi har även funderingar på att eventuellt utföra någon form av styrketest.

Denna vecka kommer vi att arbeta väldigt aktivt, dels för att få någon ordning på hur vi ska göra med blodprovet (då vi inte vill ge upp våra drömmar om att få den analys vi vill ha), och för att kunna sätta igång så att Borg slipper gå på dieten under julen.

/ C & S


Kommentarer
Postat av: Magnus Elfving

Det blir en spännande vecka med andra ord.

2009-10-06 @ 13:23:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0