Torsdag 22/10 - Nytt matschema!

Borgs matschema för vecka 44 är nu färdigarbetat. Det är väl genomtänkt utifrån DASH-metoden, som tidigare nämnt gynnar människor med förhöjt blodtryck. Hittills har vi planerat varje måltid dag för dag, men för att underlätta arbetet så har vi kommit fram till att detta är den sista veckan som vi kommer att ge honom ett "ingående" matschema. Hädanefter kommer vi endast att ge förslag på olika livsmedel som han får äta och därefter får han sätta ihop sina egna måltider efter behag. Vi tror att detta kommer att underlätta för båda parterna.






SVAR: Anlednignen till varför man tror att DASH-metoden är blodtryckssänkande är pga att kosten är väldigt rik på mineraler (speciellt kalcium, kalium & magnesium) och fiber. Varför det hjälper vet man inte riktigt än, men man har märkt att det fungerar, så vi har inget riktigt svar på den fysiologiska förklaringen till varför DASH-metoden sänker blodtrycket. Vi spånar vidare på den saken..

Nu under höstlovet tänkte vi även komma igång med kaninens träning. För att se om hans maxpuls är högre än vad vi trodde så tänkte vi låta honom springa och se om han kommer över den pulsen (169). Vi har planerat att träffas någon gång under lovet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0